ketvirtadienis, sausio 14, 2010

sulankstoma vonelė


Jei namuose trūksta vietos ar nemėgstate apsikrauti daiktais, o gal tiesiog daug keliaujate su savo mažyliu, danų dizaineriai turi ką pasiūlyti. Komanda, pasivadinusi A Real Cool World, sukūrė tikrai cool daiktą - sulankstomą vonelę. Nors pagaminta iš tvirto plastiko, bet lengvai sulankstoma viena ranka.

Tokiai vonelei, tinkamai naudoti nuo gimimo iki 4 metų, tikrai atsiras vietos net mažiausiame bute. Svoris - tik 1,3 kg. Dizaineriai nepatingėjo pradžiuginti pagrindines vaikiškų daiktų pirkėjas - mamas ir siūlo rinktis iš 6 skirtingų spalvinių variantų.


Vonelės apačia turi neslystantį paviršių, kad maudynės būtų saugios. Bet tai ne vienintelė priežastis, kodėl ji laikoma itin saugia. Tikriausiai žinote, kad plastikas gali būti pavojingas. Taigi ši vonelė pagaminta iš plastikų (polipropileno ir elastomerinio termoplastiko), kurių sudėtyje nėra PVC, ftalatų, sunkiųjų metalų ir kitų kenksmingų ar pavojingų medžiagų. Ji saugi ne tik vaikui, bet ir aplinkai. Daugiau apie plastikus galite pasiskaityti Baltijos aplinkos forumo puslapyje.


Sukūrę vonelę, dizaineriai nežada sustoti. 2010 m. pavasarį pristatys naują jos versiją. Kad maudynės teiktų džiaugsmo ir tėvams, ir vaikams, vonelės vandens ištekėjimo kamštis bus jautrus temperatūrai ir keis spalvą, kai vandens temperatūra taps tinkama maudytis. Sakysite, kad nieko naujo. Taip, technologija sena, bet pirmą kartą tam nebus naudojamas bisfenolis A (BPA), kuris sukelia įvairius genetinius pakitimus, „klaidas“ chromosomų grandinėje, sukeliančias persileidimus, „pamėgdžioja“ hormonų estrogenų veiklą ir iškreipia į įvairius organus siunčiamą gyvybiškai svarbią informaciją, aktyvina prostatos vėžį sukeliančias ląsteles ir skatina krūties audinių pakitimus, sukeliančius krūties vėžį. Skamba baisiai, ar ne? :) Jeigu apsisprendėte, galite įsigyti angliškame Ebay už 36,99 svarus.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

www.praktiskosnaujoves.lt si vonele kainuoja 109 lt :)

FlexiBath rašė...

FlexiBath vonele jau Lietuvoje! www.flexibath.lt

sulankstoma vonele rašė...

super daiktas, laabai patogu veztis i kelione, o ir namie bet kur gali paslepti :)

Anonimiškas rašė...

turim-rekomenduojam!