ketvirtadienis, balandžio 15, 2010

ūbauja pelėdos

Pelėdą būtų galima pavadinti madingiausiu paukščiu. Nors pastaraisiais metais jos motyvas tapo ypač populiarus, ji niekada nebuvo išėjusi iš mados :) Jei pasirausite savo močiučių spintose, tikriausiai rasite vieną kitą aksesuarą su pelėda. Dabar ji mėgstama drabužių ir papuošalų dizainerių, net interjero detalių kūrėjų.
european_owlŠaltinis: BBC
Daugelį žmonių pelėdos žavi savo išvaizda – didelėmis šviesiomis akimis, lenkta nosimi. Dėl savo rimto ir mąslaus žvilgsnio jos atrodo išmintingos, todėl imtos laikyti mokslo, išminties ir filosofijos simboliu. Tikriausiai prie dabartinio pelėdų populiarumo dar prisidėjo ir “žaliasis” judėjimas. Taigi pasidairykime po mišką :)

Dizainerė iš Londono Emma Cook, kuri savo kolekcijoms semiasi idėjų iš gamtos, siuva mielas romantiškas sukneles ir nevengia pademonstruoti humoro jausmo, 2010 m. pavasario-vasaros kolekcijoje pristatė pelėdos suknelę ar suknelę-pelėdą :) Miške gal ir neužsimaskuosite, bet mieste dėmesys garantuotas… Siūlyčiau pasižvalgyti ir į kitus šios dizainerės darbus.
owldress1
Daugiausiai, aišku, siūloma marškinėlių su įvairiausiais pelėdų piešiniais.
Vyriški marškinėliai iš Asos:
asos_owl
Crafted šių metų pavasario-vasaros kolekcijos pagrindinės temos – rokenrolas ir pankrokas. Taigi skylėti marškinėliai su rūstoko žvilgsnio pelėda iš Republic. Moteriški, bet šiaip visai unisex :)
owl_crafted
Aksesuarų su pelėdomis galima rasti įvairių – nuo plaukų sagučių iki rankinių.
Ilgi kabantys Lucky Brand auskarai su pelėdomis iš Nordstrom. Turkio spalvos akimis, sujungtos iš trijų atskirų dalių jos turėtų maloniai plasnoti apie jūsų ausis :)
owl_lucky-brand Linksmi sagučiai plaukams iš Topshop.
owl_topshop_clipsRetro stiliaus pakabukas su grandinėle iš Plasticland. Atsidaro, galima įsidėti brangaus žmogaus abrozdėlį ;)
owl_pendant
Kaip minėjau, pelėdos motyvas vis dažniau naudojamas kuriant namų apyvokos daiktus:
- ąsotėlis iš ModCloth
owl_pitcher - pinta pelėda laiškams iš Urban Outfitters
 owl_letterholder
- mielos rankų darbo pagalvėlės iš ManicMuffinTotes
owl_pillow - Circo patalynės ir aksesuarų serija vaikų kambariui iš Target.
circo bedding 1
circo_bedding0

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

bobishkas tas simbolis peleda:P)

modish rašė...

Nu, man tai absoliučiai ne bobiškas. Beje, lollipop, turiu Tau tris mažas šokoladines pelėdas! :)

lo rašė...

kokia proga? :))