šeštadienis, gegužės 29, 2010

terbos terbelės

Šeštadienis, turgaus diena… Puiki proga pasidomėti, kur dedate savo pirkinius. Ar imate plastikinį maišelį, ar nešiojatės mielą drobinę terbelę, o gal vežatės patogų krepšį su ratukais? 

Populiarėjant ekologinėms idėjoms, daugelis jau seniai renkasi daugkartinio naudojimo maišelius ar prekių krepšius. Dizaineriai nuolat pasiūlo naujienų tokių maišelių gerbėjoms. Juk norime ne tik apsipirkti, bet ir atrodyti stilingai :)) Aišku, pikas jau praėjęs ir galbūt niekas nebepakartos 2007 m. Anya Hindmarch hito ”I’m not a plastic bag” sėkmės.
notaplasticbag_final Ji ir toliau kuria smagias rankines pirkiniams, skalbiniams ir panašiai.
hindmarch_tote
Jeigu norisi prabangos, įsigykite Natalie Thakur sukurtą prekių krepšį iš natūralios odos. Tarsi paprastas plastikinis ar popierinis maišelis, o kvepia oda :)
natthakur-leather-grocery-bag 
Žavūs, lengvi, vandeniui atsparūs, nebrangūs, kompaktiški… Daug gražių būdvardžių Envirosax krepšeliams. Atlaiko apie 20 kg svorį! Žinoma, jei tiek atlaikys jūsų gležni pečiai :)
envirosax_bag O čia mažai panelei:
envirosax_bag1 
Apie drobinius maišelius nieko nerašysiu, kadangi yra nuostabus tik jiems skirtas blogas: http://toteprints.wordpress.com/.

Į madą grįžta ir minimalistinės “sietkos”, gerai prisimenamos iš tarybinių laikų :) Lietuviškai, matyt, reikėtų vadinti tinkleliais. Užima mažai vietos jūsų rankinėje ar kišenėje, dažniausiai gaminami iš natūralių medžiagų. Daugybė variantų iš Ecobags.
sietka

O Artecnica siūlo modernesnį tokio tinklelio variantą. Gaminami iš vinilo ir odos. Puiki idėja :)
stretch-by-artecnica
Bet grįžkime prie šaknų… Japonas Isao Yokoyama siūlo nepamiršti senųjų tradicijų ir demonstruoja, kaip panaudoti furoshiki – taip Japonijoje vadinama medžiagos skiautė vyniojimui. Panašiais metodais naudojosi ir mūsų močiutės ;) Tikrai įspūdinga.

3 komentarai:

Donata rašė...

as, beje, irgi isigijau neilonini krepsi, kuriuo labai dziaugiuosi - talpus, patogus nesti ant peties..ar siaip. Bet labai nostalgiskai ziuriu i taip vadinamas "sietkas" ;)

Donata rašė...

as, beje, neseniai irgi isigijau talpia ir patogia nailonine terba pirkiniams :)bet labai nostalgiskai ziuriu i taip vadinamas "sietkas", na - nerealios jos !!!

Neringa rašė...

as irgi uz sietkas..!