antradienis, vasario 02, 2010

ėrienos sriuba

Kadangi įrašiau virtuvę į blogo antraštę, tai teks parašyti ką nors apie maisto gaminimą :)) Nors, deja, nesu receptų kūrėja...
Vakar per giliausias pusnis klimpdama su vežimėliu po muzikos pamokėlės nusiyriau ir į jaukią sveiko maisto parduotuvę Rojaus sodas. Kažkaip susigundžiau nusipirkti maltos ėrienos. Šiandien mąsčiau, ką išvirti mažajai, ir nusprendžiau, kad gal reikėtų ką nors pagaminti visai šeimai. Šiek tiek pagooglinau ir, sumiksavusi receptus, išviriau sriubos su ryžiais ir ėrienos kukuliukais. Kažkas panašaus į armėnišką sriubą Kololik. Deja, foto ne mano :)


Reikės:
~300 gr. maltos ėrienos (tiks ir aviena)
2 kiaušinių
1 svogūno
1 morkos
pusės puodelio ryžių
6-7 puodelių sultinio
druskos, pipirų, žalumynų/žolelių ir kt. pagal skonį

Į ėrienos faršą įdėjau vieną kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, druskos, pipirų, žalumynų/žolelių pagal skonį. Dėjau džiovintų česnakų, bazilikų (mėgstamiausi...), Provanso žolelių mišinio, petražolių (labai tiktų švieži žalumynai). Viską išmaišiau ir suformavau nedidelius kukulius.

Iš anksto sultinio nedariau, o tiesiog užviriau vandenį, įdėjau pora pipirų žirnelių ir kelis šaukštus ekologiško daržovių sultinio. Tada sudėjau kukuliukus, šaltu vandeniu perplautus ryžius ir stambiai tarkuotą morką. Dar įbėriau žolelių/žalumynų. Sriuba verdama, kol suminkštės ryžiai, apie 15-20 min. Prieš pabaigą pasėmiau kelis šaukštus sriubos, ją atvėsinau ir sumaišiau su plaktu kiaušiniu. Tada plona srovele plakinį supyliau į sriubą, nuolat maišydama. Užviriau ir išjungiau.

Gavosi aromatinga tiršta sriuba... Mažė suvalgė beveik pilną dubenėlį, pati kabindama dideliu šaukštu :)

O sriubą valgėme su skrudinta duona, pagardinta džiovintų pomidorų užtepėle. Ačiū Tasty Art už puikų receptą. Tik aš darau be alyvuogių, su šviežiu česnaku ir bazilikais :) Mmmmm...

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Geras! Labai fainas receptas. Pas mus erienos - nors vezimu vezk:) Tad reiks pabandyti:)
Sekmes vystant Virtuves skilti!
Nida