trečiadienis, vasario 03, 2010

vaikų baldai iš kartono

Danų dizaineriai Kidsonroof, vieni iš ekologiško dizaino atstovų (TIME žurnalas įtraukė juos į 2009 m. šimto geriausių "žaliųjų dizainerių" sąrašą), siūlo kiek kitokį požiūrį į vaikų kambarį ir žaidimus. Neseniai jie pristatė naują savo kūrinį Bo Buro - kartoninį staliuką su dviem kėdėmis. Tradicinis daiktas iš netradicinių medžiagų :) Ir gana tvirtas kūrinys - kėdė gali atlaikyti daugiau nei 40 kg svorį. Taigi ir liauna mamytė galės prisėsti šalia.


Pirmasis vaiko stalas žaidimams, rašymui, piešimui, paliekantis vietos vaiko fantazijai. Su skylėmis, kuriose patogu ką nors paslėpti ar pasidėti geresniems laikams :) Kaina - 49 eurai.


O aš jau seniai esu nusižiūrėjusi kitą jų kūrinį - žaidimų namelį. Kaip palapinė, kurioje galima pasislėpti, gyventi, su keliais langeliais. Gal kada ir įsigysime iš Paukščių Pieno ;)


Dar vienas dėmesio vertas egzempliorius - kartoninė sulankstoma maitinimo kėdutė Feedaway. Šio kūrinio autorė - Belkiz iš Australijos. Išlaiko 20 kilogramų svorį, su 3 taškų saugumo diržu, sveria apie 2 kilogramus (su pakuote). Paviršius padengtas specialia netoksiška medžiaga, kad, išpylus maisto, būtų galima nuvalyti drėgna šluoste. Tiks tiems, kurie namuose turi mažai vietos arba dažnai keliauja (atostogoms, savaitgaliams ir panašiai). Tiesiog šiuolaikiškiems mobiliems tėvams su atsakingu požiūriu į aplinką ;) Deja, kol kas galima įsigyti tik Australijoje už 39,95 Australijos dolerius (apie 89 Lt).

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!