pirmadienis, vasario 01, 2010

LEGO tik suaugusiems

Ne ne, tikrai nieko pikantiško :)) Daugybė vaikų mėgsta dėlioti Lego kaladėles, o mamos ir tėtės negali ramiai praeiti pro lentynas, nenupirkę dar vieno rinkinio... Pasirodo, kad per metus viso pasaulio vaikai praleidžia 5 bilijonus valandų žaisdami su Lego, o pati kaladėlė 2008 metais atšventė savo garbingąjį 50-mečio jubiliejų :) Nenuostabu, kad šis žaislas dažnai inspiruoja dizainerius sukurti vieną ar kitą aksesuarą suaugusiems. Čia tik keletas įdomių egzempliorių..

Vicolo Paglia Corta dizaino grupė iš Italijos sukūrė seriją įvairiausių segių, žiedų, pakabukų, naudodama Lego dalis. Labiausiai sužavėjo segė - Lomo fotoaparatas. Dizaineriai siūlo įvairiausių spalvų derinius. Juodą galima įsigyti už 40 eurų.

Darbai atspindi jų moto "da cosa nasce cosa" - iš kažko gimsta kažkas. Žemiau: sagė-širdis su propeleriu, sagė su svirtele, žiedai su gėlytėm ir propeleriais... Ir čia tik maža visos kolekcijos dalis. Papuošalai atrodo šiek tiek vaikiški, bet gana sparčiai populiarėja.


Dizaino firma Edition Mathea iš Vokietijos siūlo papuošalus iš sidabro. Ypač daug dėmesio sulaukė jų žiedai, leidžiantys kiekvienam pabūti dizaineriu :) Visi papuošalai dera su Lego dalimis, todėl kiekvieną dieną galima atrodyti naujai. Tik nepamirškite pasirausti savo vaikų žaislų dėžėse :)) 

Jei ieškote ko nors originalesnio laikyti savo lengvai ar sunkiai uždirbamus pinigus, rankų darbo Lego piniginės kaip tik jums. Jungtinės Karalystės dizaineriai, pasivadinę ColorbyNumbers, sukonstravo 3 piniginių/kortelių dėklų modelius. Apie centus reikėtų pamiršti.
Baseplate modelis išsiskiria tuo, kad ant jo galima dėlioti kaladėles, jei yra noro :)

Jei užsimanėte ką nors sukurti iš Lego, galite parsisiųsti nemokamą šios bendrovės Digital Designer programą.

1 komentaras:

modish rašė...

patiko ypač žiedai ir piniginės.